Friss időjárásjelentés

Berobban a tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Nincs rá szebb mondat, időjárásunk nem tréfál, és valóban berobban a télies időjárás Békés, és Csongrád megyébe, már a héten kaptunk csapadékot, és reggeli fagyokat, azonban tovább fokozódik a lehűlés, s így lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szerda éjszakai s csütörtök délelőtti órákban áthaladó csapadékmező 5-7 mm esőt hagyva maga mögött már távozott térségünkből, s a reggeli, helyenként sűrű ködmezők a szél élénkülésével feloszlottak, és így a nappali órákban egyre inkább a napsütésé volt a főszerep, 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Még ennek is örülhetünk mert eme hőmérséklettartomány felének is örülhetünk az ellőttünk álló néhány napban, bizony igen drasztikus hőmérsékletcsökkenés következik be Békés, Csongrád megye térségében. Az előttünk álló éjszaka első felében sűrűbb ködmezők képződnek, óvatosan az utakon s balesetveszélyes és váratlan szituációk következhetnek be az utakon, a vadveszély sem elhanyagolandó tényező.

A szombat hajnali órákban hirtelen jelentősen megélénkül a légmozgás, és iránya pedig délkeletiből már északnyugatiba módosul, igen hideg légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe.

Reggel még faggyal ugyan nem kell számolnunk, azonban a szombat nappali órákban még a sok napsütés ellenére is mindössze 6 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek s az élénk légmozgás tovább ront hőérzetünkön, ami 3 fok körül alakul majd, így valójában a télben érezhetjük magunkat, s csapadék még nem várható hétvégén, de ami késik, nem múlik.

Szombat éjszaka nyugalomba jut a hideg levegő a Kárpát-medence térségében, igen erős éjszakai lehűlés várható, vasárnap hajnalra -5 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, amire az elmúlt 5 évben nem volt példa, hiszen még csak november van.

Hétfőn mediterrán ciklon érkezik térségünkbe, a ciklon érkezésekor hideg-meleg légrétegek keverednek,  vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, kiadós mennyiség várható, részben eső s részben pedig havas eső formájában.

A hegyekben a hó nagy valószínűséggel meg is marad, például az Északi-középhegység térségében.

A jövő hét első napjai igen télies időjárást tartogatnak nappalonként 4 fok körüli értékekre, éjszakánként pedig erős fagyokra számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében, s nincs mit szépíteni, november utolsó napjaiban mát télies időjárással számolhatunk, amire mint említettem, már rég volt példa.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.