Friss időjárásjelentés

Berobban a tél hétvégén Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem tréfál, minden fegyverét beveti, hogy téliesre varázsolja Békés, Csongrád megye hétvégéjét, és minden körülmény adott ahhoz, hogy ez sikerüljön is, lássuk is, milyen időjárás várható az előttünk álló hétvégén?

A péntek éjszaka igen zordnak bizonyult, szombat hajnalra -7 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, fokozatosan élénkül a délnyugati légmozgás, ami tovább rombolja majd hőérzetünket.

A szombati nap hamisítatlan, igazi téli időjárást tartogat, Békés, Csongrád megye szerte említésre méltó havazás várható, a nappali hőmérsékletek is bőven fagypont alatt maradnak, és a szél a délutáni órákhoz közeledve érezhetően megerősödik, ami hófúvást okozhat Békés, és Csongrád megye tájain.

A hófúvás veszélyes közlekedési viszonyokat eredményezhet, nagyon óvatosan az utakon, összességében 7-9 cm hó várható Békés, Csongrád megye térségében a vasárnap reggeli órákig, de az élénk légmozgás ennél jóval magasabb hóbuckákat emelhet.

A csapadékzóna hétfő hajnalra távozik térségünkből, azonban vasárnap is a felhőké a főszerep, és még a hét utolsó napján is elfordulnak majd kisebb hózáporok, vasárnap az eddigi délnyugati légmozgást élénk északi váltja, fagyos légtömegek érkeznek, így hétfő hajnalra akár  -10 fok köré süllyedhetnek a reggeli hőmérsékletek.

Kedd este újabb csapadékzóna érkezhet Békés, Csongrád megye térségébe, és újabb havazás kezdődik, igazi, télies hét előtt állunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.