Friss időjárásjelentés

Berobban az ősz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Igen, talán a legjobb kifejezés, szó szerint berobban Békés s Csongrád megye térségébe az ősz, sokáig élvezhettük a forró, aszályos nyarat, ami eléggé “elnyúlt” azonban sajnos ezúttal az ősz nem kegyelmez, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Vasárnap még kellemes késő nyári időjárásban lehetett részünk, és még a hétfői napon is 30 fok közelébe emelkednek a hőmérsékletek s kissé élénk délnyugati légmozgás fog társulni hozzá, ami még “tartja” a meleget Békés, Csongrád megye térségében.

A hétfői napon sok napsütésre, kissé élénk légmozgásra számíthatunk, 29 fok várható, csapadék csak a Dunántúl északi részén, s valamint az Északi-középhegységben fordul majd elő, egy közeledő markáns hidegfront hatására.

Kedd este már Békés, és Csongrád megye tájait is eléri az erős hidegfront s komolyabb csapadék nem, de erős lehűlés már azonban várható, a légmozgás már északnyugatiba módosul, megkezdődik a hideg légtömegek beáramlása a Kárpát-medence térségébe, s egy-egy zápor sem kizárt.

Szerdától kifejezetten kellemetlen, élénken szeles, hűvös napok várnak ránk, valamint kifejezetten csípős reggelek, csütörtökön például már akár 5 fok köré süllyednek majd a hőmérsékletek, de hegyvidéken már gyenge fagy is előfordulhat, és így szinte nyárból a késő őszbe csöppenünk, ügyeljünk a réteges öltözködésre, búcsúzik az idei nyár.

A folytatásban sem várható említésre méltó felmelegedés, megkezdődik a fűtésszezon Békés, és Csongrád megye térségében is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.