Friss időjárásjelentés

Berobban az ősz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Igen, talán ez a helyes megfogalmazás, hogy berobban az ősz, s hiszen 50 napos aszály, és átlagban 34-37 fokos forró napok után drasztikus változás várható Békés, Csongrád megye térségében, lássuk is, mire számíthatunk a folytatásban.

Ilyen hosszú aszályra, és forró augusztusra rég volt példa, ezt a mezőgazdaság is sajnos alaposan megsínylette, amit majd később mi is érezni fogunk a pénztárcánkon.

Rendkívül enyhe, 20 fokos hétfő reggelre ébredhettünk, melyhez élénk délkeleti szél is társult, és a mai napot még ” ki kell bírnunk”, óriási hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, Békés megyében már most is 30 fokot mérhetünk, azonban a Dunántúlon, főleg az északi részeken mindössze 20 fokot mutatnak a hőmérők, s csapadék is hullik.

Egy hidegfront érkezik a mai napon hazánk térségébe, ami ezúttal főleg a Dunántúl, és az Északi-középhegységben okoz majd hevesebb zivatarokat s de kedden, a déli óráktól már Békés, és Csongrád megye térségében is előfordulhatnak záporok, zivatarok is.

Hirtelen hőmérsékletcsökkenés várható, míg hétfőn még 34 addig kedden már csak 29 fok várható Békés, és Csongrád megye tájain, és már nem a napsütésé lesz a főszerep.

Kedden már a légmozgás is északnyugatiba módosul, hidegebb légtömegek érkeznek, s szerdán ugyan a hidegfront elhagyja térségünket, s pénteken újabb front érkezik, ismét további lehűlést okoz majd, akkor már jelentősebb mennyiségű csapadék is várható.

Hétvégén már csak 20-22 fokot mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében s így megérkezik az ősz, amit már bizonyosan sokan vártak, a hosszú aszályos, s forró napok után.

A folytatásban további erős felmelegedés, vagy hőhullám nem várható, minden jel arra utal, hogy a szeptember beköszöntével a forróságnak vége, már csak a hétfői napot kell kibírnunk, és megérkezik az ősz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebok jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.