Hírek

Beszakadt a jég egy 15 éves lány, és kutyája alatt!

- Hirdetés
0 Shares

Itt van a tél, és ezzel együtt a sok veszély is, sajnos egy 15 éves kislány ezt figyelmen kívül hagyta, sajnos gyanútlanul rámerészkedett Székesfehérváron a Sóstóra, és pár perccel később meg is történt a baj, mert a jég beszakadt alattuk.

Bizony sokan, akár korcsolyázni vágyók merészkednek országszerte, akár Békés s Csongrád megyében is a befagyott tavakra, és már a Balaton is kezd ugyan befagyni, de a jégpáncél közel sem biztonságos sehol az ország területén, és nem is lesz az, mivel 3 nap múlva enyhülés kezdődik, s ami országosan is jellemző lesz.

A Székesfehérváron történt sajnálatos esetnél szerencsére a kislánynak még sikerült kijönni a vízből, ám sajnos a kutya már nem tudott megkapaszkodni a jégen, s de végződhetett volna ez sokkal tragikusabban is, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy sekélyebb vízben történt az eset.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók dugólétrát fektettek a jégre, és majd kötélbiztosítás mellett közelítették meg a kutyát, és úgy vezették ki a partra.

Bányatavak esetében ez még veszélyesebb, mert ott gyakoriak a melegebb áramlatok, és pillanatok alatt megtörténhet a baj, eleve a bányatavak hirtelen mélyülnek, s így ott már sokszor a tűzoltók megfeszített munkája sem elég, a test hőmérséklete percek alatt kritikus pont alá süllyedhet, izomgörcs, és szívgörcs is felléphet, ha egy ember hirtelen a fagyos tóba zuhan.

Az előttünk álló 2 napban még keményen fagyos éjszakák állnak előttünk, de ennek ellenére senkinek se ajánlott a befagyott tavakon korcsolyázni, csúszkálni, mert a jégpáncél nem elég vastag s szerdától pedig már jelentős enyhülés veszi kezdetét országszerte, s bizony várni kell még, hogy a tavakon biztonságosan korcsolyázhassunk, vagy csúszkálhassunk, de még messze van a tél vége, így eljön annak is az ideje.

A cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares