Friss időjárásjelentés

Bezúdul az ősz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ezúttal már bizonyos, hogy búcsúzik a kései nyár Békés, és Csongrád megye térségétől, hétfő éjszaka már egy jelentősebb csapadékgóc haladt át Békés megye középső tájain, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az éjszaka folyamán egy jelentősebb csapadékgóc képződött a Tisza vonalában, s majd megereszkedett, és elsősorban Orosháza térségében, és onnan délkeletre okozott esőt, helyenként a 10 mm-t is meghaladta a lehulló csapadék mennyisége.

Jól jelzi ez, hogy markáns hidegfront tör be Békés, és Csongrád megy tájaira, és bizony szerdától ősziesre fordul időjárásunk, hétfőn még 29 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s de szerdán már csak 18-20 fokot mérhetünk, ráadásul szerdán még a légmozgás is igen erős lesz, ami tovább rontja majd hőérzetünket, és közérzetünket is.

Az előttünk álló keddi napon a felhőátvonulások dominálnak majd  s melyekből kisebb záporok fordulhatnak elő Békés, és Csongrád megye térségében.

A légmozgás stabilan először északnyugatiba, majd északiba módosul, kedd este pedig már megkezdődik a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe, és Békés, Csongrád térségébe is, pillanatok alatt őszies hangulat lesz lesz úrrá s érdemes előkeresni már az őszi ruhákat, hiszen csütörtök hajnalban már 5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, s ilyenkor nagyon könnyű megfázni.

Péntektől már megjelennek a hajnali pára, és ködmezők is, óvatosan a közlekedéssel.

Azért ne búsuljunk, minden jel arra mutat, s hogy nem marad el a Vénasszonyok nyara sem, hiszen szombattól melegedés kezdődik, s jövő héten ismét 25-26 fokos maximum értékekben bízhatunk, de az előttünk álló napok az ősz jegyében telnek majd, és igazán kellemetlen napok állnak előttünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.