Érdekességek

Borzasztó nyár vár ránk!

- Hirdetés

Nem kétséges, az évszázad, sőt, minden idők eddigi legmelegebb nyara jöhet, nem csak Magyarországon hanem világszerte már pár napja 5 centiméteres jégdarabok hullottak Szerbia térségében, de ez még csak a kezdet.

További aggasztó adatok még a tengerszint magassága klímaváltozás miatt az előttünk álló 9 évben közel 6 métert emelkedhet az óceánok magassága, mi világszerte emberek százmillióit tenné hajléktalanná, nincstelenné.

Európában már tavaly több országból is Tornádót jelentettek, s de nem haladták meg a hármas erősséget. Ez a folyamat tovább erősödhet, egy hármas erősségű tornádó pedig már hazánkban is óriási, milliárd forintos károkat okozhat, amire nagy az esély, bizony sajnos óriási jégesők várhatóak már az idei évben hazánkban sajnos a következmények is beláthatatlanok, ritka lesz nyáron a csapadék de akkor nagy pusztítást fog végezni.

Az idei nyáron már észlelhetőek lesznek az elsivatagosodás jelei is, júliusban, valamint augusztusban akár 40 fok feletti hőmérsékletek is előfordulnak majd ami rendkívülien megterheli majd még az egészséges emberi szervezetet, hát még az idősekét.

Autóba ülni szinte csak klímával lehet, mert másként odasül az ember  a kormányhoz.

Rendkívül erős UV sugárzás lesz jellemző, így sok napsütés lesz, nem nem lesz ajánlott a napozás, mert 10 perc alatt szénné ég majd az ember bőre.

Tornádók megjelenésével idén gyakrabban számolnunk kell és óriási jégesőkkel.

Összefoglalva kifejezetten szeszélyes, szélsőséges, szinte kibírhatatlan nyár vár ránk, s a mediterrán térségben is ezzel kell számolnunk, Európa fekete nyara jöhet sajnos, ami ellen nem is tudunk mit tenni, de ezt mi, emberek okoztuk a pénz hajszolása, nagy árat fizethetünk érte így ami mint említettem, minden idők legborzasztóbb nyarát hozhatja Magyarországra, de egész Európára is.

Félő, hogy a folyamat megállíthatatlan, és az országok sem tesznek semmit, pedig még gyermekeinknek, és unokáinknak is ezen a bolygón kellene felnőniük.

Forrás: idojosdas.hu

Szerző: Gubár András meteorológiai szaktanácsadó

S aki fontosnak tarja a Föld jövőjét, a cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.