-Hirdetés-

Botlik a tavasz pénteken, csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló napok kijelenthetjük, hogy igazán kellemes időjárást hoztak Békés, és Csongrád megyébe, a pénteki nap már nem lesz ilyen zökkenőmentes, lássuk, mi várható a folytatásban?

A tartós délkeleti légáramlásnak köszönhetően igen enyhe reggelre ébredhettünk, 14 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte.

Délnyugat felől erős felhősödés tapasztalható, ezt egy csapadéktömb okozza, mely délnyugat felől északkeleti irányba tolódik, és nyomában záporok, sőt, kisebb zivatarok képződnek, így aki most indul útnak, az esernyőt ne hagyja otthon, még jó szolgálatot tehet.

Ez a csapadékzóna már éjszaka a Dunántúlon tevékenykedett, csak némi idő kellett, hogy átbukjon a Tisza vonalán, záporokkal, kisebb zivatarokkal Békés, és Csongrád megye térségében inkább a délelőtti órákban kell számolnunk.

Sok lesz a felhőátvonulás ugyan délután is, de a csapadékhajlam már délutánra csökken, és a hétvégére visszatér az igazi tavasz, sőt, kora nyár, hiszen zavartalan napsütés, és 25 fok vár ránk szombaton, vasárnap ugyan újabb felhőátvonulásokkal tűzdelt nappal számolhatunk, azonban említésre méltó csapadék, vagy légmozgás az előttünk álló 2-3 napban nem várható, szélélénküléssel csak zivatarok környezetében kell számolnunk, és csak átmeneti jelleggel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 153