Hírek

Bővíti raktárbázisát a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. Tatabányán

- Hirdetés

Legutóbb frissítveA német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. szerdán letette új raktárbázisának alapkövét, a beruházással a cég a meglévő hatezer négyzetméteres raktárát négyszeresére, 23 ezer négyzetméteresre bővíti.

Bővíti raktárbázisát a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. Tatabányán 2
A Rudolph Logistik épülő új tatabányai csarnoka 2018. február 21-én, a csarnok alapkőletételének napján. A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. a tatabányai ipari parkban lévő hatezer négyzetméteres raktárkapacitását 23 ezer négyzetméteresre bővíti a hárommilliárd forint értékű beruházással. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Peter Weide, a Rudolph Logistik Gruppe ügyvezetője elmondta, a beruházás értéke a meglévő épület felújítási munkáival együtt közel hárommilliárd forint. A raktárközpont átadását május elejére tervezik, a munkatársak száma 30-ról a tervek szerint közel 100-ra bővül.

A beruházás megvalósulása után a társaság összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik Magyarországon. A vállalat székhelye Győrben található, további telephelyekkel rendelkeznek Dunakilitin, Oroszlányban, Tatabányán és Téten, ahol részben az ügyfeleik üzemi területén végeznek logisztikai tevékenységeket.
Megrendelőik elsősorban az autóiparban tevékenykedő nagyvállalatok közül kerülnek ki. A főbb partnerek közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas.

Peter Weide hozzátette, ügyfélkörüket fokozatosan a nem autóipari ügyfelekre is ki kívánják terjeszteni. Ausztriában 2017 vége óta Bécs mellett egy európai építőipari kereskedelmi lánc raktárközpontját üzemeltetik, az Egyesült Államokban pedig április elején Dél-Karolinában adják át a vállalat első telephelyét.

A társaság 20 éve szolgáltat Magyarországon, 510 embert foglalkoztat, autóipari és ipari logisztikai részlegének összesített árbevétele 2017-ben 5,9 milliárd forint volt.

Az alapkőletételen Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található. Közölte, a parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be. A környei részre eső adóbevétel 60 százalékát Tatabánya kapja, mivel a park fejlesztését a megyeszékhely koordinálja – mondta.

A Rudolph Logistik Gruppe 1946-os alapítása óta családi tulajdonban lévő vállalkozás, közel 5000 embert foglalkoztat, forgalma 2016-ban elérte a 375 millió eurót. A vállalkozásnak 40 telephelye van világszerte, például Németországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Portugáliában, Luxemburgban, és az Arab-félszigeten.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Peter Weide, a Rudolph Logistik ügyvezető igazgatója (j) és Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester lezárja az időkapszulát a Rudolph Logistik új csarnokának alapkőletételén 2018. február 21-én. A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. a tatabányai ipari parkban lévő hatezer négyzetméteres raktárkapacitását 23 ezer négyzetméteresre bővíti a hárommilliárd forint értékű beruházással.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

(Ezt a cikket 0 alkalommal tekintették meg.)Csatlakozzon a beszélgetéshez