Friss időjárásjelentés

Búcsúzik a hőhullám Békés, és Csongrád megyétől!

- Hirdetés

Szinte hihetetlenül hangzik lassan, s de biztosan búcsúzik a hosszú hetekig tartó hőség Békés, és Csongrád megye térségéből, jövő héten kettő hidegfront is érkezhet és lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Igazán enyhe 19 fokos vasárnap reggelre ébredhettünk, élénk déli szél, és sok napsütés társul hozzá, a déli szél segítségével még forró légtömegek áramlanak térségünkbe, így sajnos szeptember ide és szeptember oda ma akár 36-37 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

Rendkívül erős lesz az UV sugárzás, a napozás nem ajánlott még rövid időre sem.

Akár rövid idő alatt is komolyan leéghetünk, aki teheti tartózkodjon hűvös szobában, s vízparton, vagy erdős, árnyékos területen.

Az első hidegfront kedden érkezhet hazánk térségébe de elsősorban csak a Dunántúlon és az Északi-középhegységben okozhat komolyabb “felfordulást” hevesebb zivatarokat.

Békés, s Csongrád megyébe inkább csak némi lehűlés, és elszórtan néhány zápor jut, s akár egy-egy zivatar is erre tévedhet de már ez is valami, hiszen térségünkben közel 50 napja nem hullott nagy területeket érintő csapadék, rendkívül az aszály.

Szerdán a front elhagyja hazánk térségét, a következő, s már ígéretesebb hidegfronttal péntek éjszaka számolhatunk, ami már komolyabb csapadékot, lehűlést is eredményez majd, és jövő hét szombattól ősziesre fordulhat valóban időjárásunk.

Összegezve hétfőn vége a hőhullámnak szerdától már csak 30 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek, ami már elviselhető, s majd pontosan egy hét múlva beköszönt az ősz Békés, és Csongrád megye térségében is, akkor heves zivatarokkal is számolhatunk, és felhőszakadás, valamint kisebb területeken jégeső sem kizárt, így az ősznek ára lesz.

Újabb erős felmelegedéstől, hőhullámtól idén már nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.