-Hirdetés-

Búcsúzik a napsütés Békés, és Csongrád megyétől, havazás közeleg! Részletek!

Igazán kemény vasárnapon vagyunk túl, azonban a java még hátra van, Békés, és Csongrád megye szerte -4 fokon tetőztek a hőmérsékletek, hétfőn mediterrán ciklon érkezik térségünkbe!

Az előttünk álló éjszaka Békés, és Csongrád megye szerte -10 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, az élénk északkeleti légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk -15 fok körül mozog majd, igen zord reggelre ébredhetünk.

A hajnali órákban dél felől elkezdődik a felhősödés, a mediterrán ciklon ekkor már a kertek alatt jár, azonban a délelőtti órákban még említésre méltó csapadékhullással, havazással nem kell számolni, de hószállingózás már előfordulhat.

Mindössze -3 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és az északkeleti szél nem veszít erejéből.

A hétfő esti órákhoz közeledve már megérkezik a mediterrán ciklon csapadékága, Békés, és Csongrád megye szerte havazás kezdődik, összességében 7-8 cm friss hóréteg várható térségünkben, igen komoly közlekedési akadályok alakulhatnak ki, mivel az élénk szél kedden hordja majd a havat, kisebb hótorlaszok alakulhatnak ki.

Enyhülésben ezúttal még a mediterrán érkeztével sem számolhatunk, sőt csütörtök hajnalban a ciklon távozását követően akár -18 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.