Friss időjárásjelentés

Búcsúzik a szép időjárás Békés, és Csongrád megyétől!

- Hirdetés

Bizony búcsúzik a szép időjárás, már ha ezt a komoly, és kellemetlen hőhullámot szépnek lehet nevezni, s ugyan még az előttünk álló hétvégén kitart a hőség, vasárnap éjszaka már egy hidegfront érkezik Békés, s Csongrád megye térségébe, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Békés, és Csongrád megye szerte 35 fokon tetőztek a napi maximum értékek, és a délelőtti órákban még a napsütésé volt a főszerep, azonban a délutáni órákban jelentősen nőtt a légköri labilitás, s igen intenzív gomolyfelhőképződés volt megfigyelhető főleg Békés megye tájain.

Az eredmény sem maradt el, Békés megye délkeleti részein több helyen zivatar alakult ki, sajnos jelentős eső is hullott az említett térségekben felhőszakadás kíséretében, nyomokban jégeső is hullott, s zivatarok környezetében a hőmérsékletek pillanatok alatt 6-8 fokot visszaestek.

Jó előjele ez annak, s hogy időjárásunk átalakulóban van, északnyugat felől hidegfront közeleg, vasárnap éjszaka meg is érkezik Békés,  Csongrád megye térségébe, sajnos a front érkezését követően, de már akár vasárnap este is heves zivatarok érkezésével kell számolnunk, a zivatarokat több helyen felhőszakadás, s jégeső kísérheti majd, és a viharos kifutószél esélye is igen nagy.

Hétfőre már 5-6 fokot visszaesnek majd a hőmérsékletek, enyhül a kánikula, de a jövő hét eső felében is igen erős, és heves zivatarok érkezése várható, érdemes a közlekedőknek is odafigyelni, zivatarok idején a viharossá fokozó szél akár fákat dönthet ki, és villanyvezetékekben is kárt tehet.

Békés megye tájain még a mai napon, tehát pénteken is számolni kell zivatargócok képződésével, s ezért érdemes erre felkészülni, a viharos kifutószél, valamint nyomokban jégeső előfordulása nem kizárható.

A szombati napon tetőzik a kánikula, s akkor 37 fokot mérhetünk majd, és a hétvége első napján délután is számolni kell záporok, és zivatarok kialakulásával Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.