Mezőgazdaság

Csapadék már csak nyugaton, a szél továbbra is élénk

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. február 23., péntek • 07:18 Csapadék már csak nyugaton, a szél továbbra is élénk

-- Hirdetés

A Dunántúlon, főként délnyugaton várható további havazás, máshol napközben legfeljebb kisebb hószállingózás, gyenge havas eső lehet. Nyugat-Dunántúlon gyenge hófúvás nem kizárt.

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak estefelé kezdhet északkeleten felszakadozni a felhőzet. Ma az ország délnyugati részén várható a legtöbb csapadék: ott még újabb 5-10 cm hó eshet, másutt – nyugaton és a középső országrészben – legfeljebb lepel-5 cm valószínű, amelynek a nagy része napközben olvadni fog.

Napközben az északkeleti, északi szél általában élénk lesz, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon a 40-45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak.

A maximum-hőmérséklet az ország nagy részén az ilyenkor szokásosnál alacsonyabban, de még általában fagypont felett alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, délkeleten lehet a legenyhébb az idő. Késő estére +3, -4 fok közé hűlhet le a levegő.

Este és éjszaka észak felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, sokfelé kiderül az ég, és a délnyugati tájak kivételével megszűnik a havazás. Északkeleten erős marad a szél. A hőmérséklet hajnalban -1, -6, a szélvédett helyeken -10 fok is lehet.

Távolabbi kilátások szombattól keddig

A hétvégén a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó hózápor. Hétfőtől azonban megnövekszik a felhőzet, eleinte főként délen és keleten, kedden már többfelé valószínű hószállingózás, havazás. Gyakran lesz erős az északkeleti, északi szél, amely hófúvásokat okozhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, -6 fokról általában -7, -15 fokig csökken, de a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon vasárnap -15, hétfőn -20 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti -3, +4 fokról -1, -9 fokig csökken.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>