Friss időjárásjelentés

Csapadékosabbra fordul Békés, és Csongrád megye időjárása!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az utóbbi közel 2 hónapban már el is felejtettük, hogy mi az a csapadék, az elmúlt 60 napban mindössze 10-12 mm eső esett térségünkbe, szinte sivatagi lett éghajlatunk, vasárnap végre eső érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe!

Közép-Európa térségében egy hatalmas kiterjedésű frontrendszer tevékenykedik, nem kis meglepetést okozva az ott élőknek, például Németország több pontján havas eső hullik, Olaszországban komolyabb havazásra van kilátás a napokban.

Békés, és Csongrád megye szerte enyhe, 13 fokos reggelre ébredhettünk, ez még akár augusztusban is megállná a helyét, visszatért a vénasszonyok nyara, a hét utolsó napján hőmérsékleti rekord is születhet, szombaton 25, ma pedig akár 26 fok is várható, erre már régen volt példa.

Vasárnap meleg lesz ugyan, de szép időjárásról nem beszélhetünk, a déli szél igen erős tartományokban mozog majd, többnyire a felhők dominálnak, a vasárnap esti órákban egy csapadékzóna is áthalad Békés, és Csongrád megye térsége felett, területi átlagban 3-5 mm esővel számolhatunk.

A csapadékzóna hétfő reggelre elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és hétfőn már több napsütés várható, de marad az erősen szeles időjárás.

Kedden egy hidegfront érintheti Békés, és Csongrád megye tájait, így újabb csapadék érkezésére van kilátás, és mérsékelt lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.