Friss időjárásjelentés

Csapadékzóna közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló hétfői napon is kissé szeles, de napsütésben gazdag időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, az évszakhoz képest igen magasan, 17 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és mint minden, a szép időjárás sem marad örökké, lássuk, mire számíthatunk a folytatásban.

A hétfő éjszakai órákban jelentősen mérséklődik a déli légmozgás, tiszta lesz az égbolt, és ez igen kedvező táptalajt nyújt a pára, és ködmezők képződésének, ami növeli a balesetveszély kockázatát az utakon, s így aki korán kell, ezzel számoljon, csípős lesz a reggel, Békés, és Csongrád megye szerte 5 foké süllyednek a hőmérsékletek, és a páralecsapódásnak köszönhetően csúszóssá válhatnak az utak főleg kanyarokban, és erdősávok mentén.

Kedden mérsékelt légmozgás várható, fokozatos lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében s így a hétfői 17 fok után kedden már csak 14-15 fok várható, de a mérséklődő légmozgás, a sok napsütés kárpótol majd minket.

Kedd délután azonban felhősödés kezdődik, jelezvén, hogy újabb csapadékzóna éri el térségünket, Békés, Csongrád megye tájain szerdán délután egy említésre méltó esőzóna halad át, és a csapadékhullás sajnos átnyúlik a csütörtök reggeli, kora délelőtti órákra, s az említett időszakban területi átlagban 7-10 mm eső várható tájainkon.

Szerdától további lehűlés várható, annak ellenére, hogy a légmozgás továbbra is déli lesz,  hétvégén már normalizálódik időjárásunk, már ami a hőmérsékleteket illeti, szombaton, és vasárnap már csak 12 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, hűvösebbek lesznek az éjszakák is, s azonban faggyal nem kell még számolnunk Békés, és Csongrád megye térségében, de további csapadékkal, szélerősödéssel sem.

Az előttünk álló egy hétben jelentősebb felmelegedés nem várható, inkább a lehűlés dominál majd Békés és Csongrád megye tájain, de hétvégén már egyre több napsütés várható, ami viszont jó hír.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.