Hírek

Csökken a gáz ára, azonban nem mindenütt!

- Hirdetés

Újabb csökkenés következik be a gázárak tekintetében, azonban nem mindenki részesül az újabb csökkentésben, lássuk, kik lesznek rá jogosultak, és milyen mértékben?

Az állami egyetemes szolgáltatótól csábít el ügyfeleket az E.On; a társaság öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami NKM Földgázszolgáltató, mert maga is olcsóbban jut hozzá – írta a Világgazdaság.

Alákínált a lakossági egyetemes földgázáraknak az E.On Hungária: évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. Jelenleg 5 százalékos diszkont érhető el nála.

A kedvezmény a mostani gázdíjra vonatkozik, amelyen belül az E.On az úgynevezett molekuladíjra – tehát a szállított földgáz tényleges díjának változatlanságára – két évig garanciát vállal.

A Gáz Plusz nevű ajánlata elfogadásával elérhető megtakarítás mértékét az E.On az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméter fogyasztást feltételezve.

A társaság magyarázata szerint azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert – mint versenypiaci kereskedő – nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént.

Forrás: www.portfolio.hu

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Csatlakozzon a beszélgetéshez