-Hirdetés-

Csütörtökön délután érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően jelentős széltől mentes, enyhe reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, jelenleg napsütés tapasztalható, azonban múló állapot, lássuk mi várható!

Az előttünk álló délelőtt még mondhatni kellemesen telik majd, sok napsütés várható, 20 fokon tetőznek a hőmérsékletek térségünkben, melyhez kissé élénk, azonban nem erős délnyugati légmozgás társul majd.

A hidegfront még hazánk nyugati határán toporog, azonban a délutáni órákra viharos gyorsasággal megközelíti majd térségünket, így első körben a déli óráktól egyre gyakoribb felhősödésre lehetünk figyelmesek Békés, és Csongrád megye térségében, akár gomolyfelhő képződés is megfigyelhető majd, ami annak a jele, hogy az esti órákban egy-egy zivatar is befuthat térségünkbe.

A hidegfront késő délutáni érkezésekor egyre többfelé várhatóak záporok, zivatarok, melyek között akár hevesebbek is lehetnek, de ezek kisebb körzetekre lesznek jellemzőek, viszont csapadékkal Békés, és Csongrád megye minden táján számolnunk kell.

Péntekre reggel a front távozik térségünkből, időközben az eddigi délnyugati légmozgást élénk északnyugati váltja majd, alaposan visszaesnek főleg a nappali hőmérsékletek, szerdán még 23 fokot mérhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, pénteken már csak 13-14 fokot tapasztalhatunk majd, és az élénk északnyugati szél még tovább rontja hőérzetünket.

Jó hír azonban, hogy a szombat déli óráktól visszatér a napsütés, és a tavaszias időjárás, mérséklődik a légmozgás, tehát a hétvégére lehet szabadtéri programot tervezni Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 141