-Hirdetés-

Csütörtökön újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megyébe, de van ennél rosszabb hír is!

A mögöttünk álló szerdai nap újabb 5-7 mm csapadékkal lettünk “gazdagabbak”, így 24 óra leforgása alatt 15-20 mm csapadék hullott térségünkben, azonban a folytatás sem sok jót ígér!

Az előttünk álló éjszaka Békés, és Csongrád megye szerte kissé feltámad az északkeleti szél, és a térségünkben állomásozó mediterrán ciklon középpontját nyugatabbra szorítja vissza, így a csapadékhullás átmenetileg megszűnik, de azért kisebb szitálással számolhatunk.

Enyhe lesz az éjszaka, a reggeli órákban 1 fokkal számolhatunk, azonban lakott területen kívül kanyarokban, erdősávokban kisebb útlefagyások keletkezhetnek, erre az autósoknak jó lesz ügyelni.

Csütörtöki napunkat ismét a felhők határozzák meg, majd a délutáni órákban újabb csapadéksáv halad át térségünkön, azonban már jelentős csapadék nem várható, maximum 2-3 mm esőre van még kilátás a csütörtöki napon, mindössze 4-5 fokon tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte.

A pénteki nap is a felhőátvonulások jegyében telik, majd hétvégén jön a döbbenet, szombat estétől szibériai eredetű fagyos levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe, és bizony ebből Békés, és Csongrád megye sem lesz kivétel, a jelenlegi számítások szerint hétfőn a havazás is megérkezik térségünkbe, és ezúttal már megmaradó hóról beszélhetünk.

A mennyiségről holnapi előrejelzésemben teszek említést.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

238 Shares