Friss időjárásjelentés

Csütörtökön újabb kemény nap vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A szerda hajnalban ékező hidegfront elemi erővel csapott le Békés, és Csongrád megye tájaira, főleg a szél volt, ami a legnagyobb kellemetlenséget okozta, csapadékhullás csak a reggeli órákban fordult elő, a folytatás sem lesz egyszerű!

Mindössze 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, de a viharos szél miatt hőérzetünk 10 fok körül alakult.

A Darvak már megérkeztek hazánkba, jelezvén, hogy az időjárás nem viccel, november végi időjárásban lehetett része ma Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Az előttünk álló éjszaka csillagfényesnek ígérkezik, a légmozgás a reggeli órákra kissé mérséklődik, eme két tényező lesz az okozója, hogy csütörtök hajnalban Békés, és Csongrád megye tájain fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, ez főleg talaj mentén lesz tapasztalható, és főleg tereptárgyakon.

A reggeli órákban még az igen élénk, de már nem viharos szél tovább rontja hőérzetünket, kellemetlen, már-már télies reggelre érdemes készülni, már ami az öltözködést illeti, és a közlekedés esetében sem árt az óvatosság.

Csütörtök délelőtt még inkább a napsütés, délután már inkább a felhőátvonulások dominálnak majd, a csütörtöki nap hőmérsékletek tekintetében mélypont lesz, mindössze 10 fok várható a délutáni órákban, és egy-egy zápor is befut majd, a légmozgás a délutáni órákban ismét erősödni kezd.

Pénteken az eddigi északnyugati légmozgás délibe módosul, mérsékelt felmelegedés indul meg, de ne örüljünk korán, mert a hétvége ismét viharos szelet hozhat, és egy mediterrán ciklon érintheti Békés, és Csongrád megye térségét, bár a hétvége jelentős felmelegedést hoz majd, azonban szép időjárást nem.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.