Friss időjárásjelentés

Csütörtökön újabb kemény zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, még a szerdai napot sem úszta meg Békés megye komolyabb, és erősebb zivatarok nélkül, Csongrád megye sem úszta meg szárazon, de bizony ha ez így folytatódik, mi fogunk úszni, s vannak olyan területek, ahol 6 napon belül 100 mm, vagy még azt is meghaladó csapadék hullott, s ami 3 havi eső mennyiségének felel meg itt, az Alföldön. Lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szerdai napon Békésen, és valamint Békés megye déli részein hullott ismét hatalmas mennyiségű csapadék, az említett területeken 35-40 mm eső hullott, s nem volt Békés és Csongrád megyének olyan pontja ahol szárazak maradtak volna a földek.

Öröm ez a mezőgazdaságnak 9 hét aszály után, és bánat az embereknek, és bizony sok ingatlant elöntött a hirtelen lezúduló csapadék, Orosháza is jelentős esőt kapott reggel és délután is. A szerdai napon 20 fokon tetőztek a hőmérsékletek és ami igen kevésnek mondhatni alacsonynak számít az év ezen időszakában 10 fokkal marad el az átlagtól.

Az éjszakai órák igen enyhének ígérkeznek s 14 fokra ébredhetünk, de már a reggeli, és délelőtti órákban újabb akár erősebb csapadékzónák érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, az ég is megdörrenhet, s de az igazán erős zivatarok, viharok a délutáni, esti órákban érkeznek, felhőszakadás, jégeső, viharos kifutószél társulhat hozzájuk, az erős szél akár fákat dönthet ki, villanyvezetékekben, épületekben tehet kárt, ha van rá mód, és lehetőség, fák alá semmiképp ne parkoljunk csütörtök délután.

Villámárvíz is előfordulhat a hirtelen lezúduló csapadék miatt kisebb körzetekben még újabb 35-40 mm-t meghaladó csapadékkal számolhatunk de ez már senkinek sem tesz jót, se a mezőgazdaságnak, se magánembereknek, 23 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Pénteken még folytatódik a erősen csapadékos időjárás sajnos s még akár szombatra is átnyúlhat időjárásunk csapadékos jellege, s könnyen lehet, hogy ebben az évben június lesz a legcsapadékosabb hónapunk, s jelentős felmelegedés az előttünk álló 3-4 napban nem várható s így ahogyan várható volt, böjtje lesz az enyhe télnek Békés, és Csongrád megyében egyaránt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.