Hírek

Cukormentesként árulták a cukros finomságot!

- Hirdetés Hirdessen Ön is az idojosdas.hu weboldalon! Kapcsolat

Hihetetlen, az élelmiszer ipar nem ismer határokat, legalábbis negatív értelemben biztosan nem, nagy ellenőrzést tartottak több helyen, nem véletlenül, igen veszélyes, és megtévesztő dolgokra is akadtak, íme a részletek!

Az egyik megdöbbentő dolog, hogy dobozos vanília jégkrémet árultak cukormentes termékként, és a vizsgálat az ellenkezőjét bizonyította.

A Nébih oldalán szerdán közzétett tájékoztató szerint a 18 jégkrémből 4-nél találtak jelölési hiányosságokat, a bírságolást pedig édesítőszer jogszerűtlen használata indokolta. Utóbbi kizárólag csökkentett energiatartalmú vagy hozzáadott cukor nélküli termékhez adható, a kifogásolt készítmény azonban cukrot tartalmazott. A gyártó körülbelül 300 ezer forintos bírságra számíthat – közölte honlapján a Nébih.

A Szupermenta program tesztjében a mikrobiológiai vizsgálatok mellett ellenőrizték a zsír-, a fehérje-, a cukor-, a szárazanyag- és szacharóz-tartalmat, valamint azt, hogy a glutén-, laktóz-, vagy tejfehérjementes jelölések megfelelnek-e a valóságnak.

Az egyik jégkrém a feltüntetett minimumértéknél kevesebb zsírt tartalmazott, a gyártót ezért a hiba javítására kötelezték.
A részletes vizsgálati eredmények a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán olvashatóak.

Forrás: www.oroscafe.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez

Share15
Tweet
+1
15 Shares
WordPress Security