Hírek

Cukormentesként árulták a cukros finomságot!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Hihetetlen, az élelmiszer ipar nem ismer határokat, legalábbis negatív értelemben biztosan nem, nagy ellenőrzést tartottak több helyen, nem véletlenül, igen veszélyes, és megtévesztő dolgokra is akadtak, íme a részletek!

Az egyik megdöbbentő dolog, hogy dobozos vanília jégkrémet árultak cukormentes termékként, és a vizsgálat az ellenkezőjét bizonyította.

A Nébih oldalán szerdán közzétett tájékoztató szerint a 18 jégkrémből 4-nél találtak jelölési hiányosságokat, a bírságolást pedig édesítőszer jogszerűtlen használata indokolta. Utóbbi kizárólag csökkentett energiatartalmú vagy hozzáadott cukor nélküli termékhez adható, a kifogásolt készítmény azonban cukrot tartalmazott. A gyártó körülbelül 300 ezer forintos bírságra számíthat – közölte honlapján a Nébih.

A Szupermenta program tesztjében a mikrobiológiai vizsgálatok mellett ellenőrizték a zsír-, a fehérje-, a cukor-, a szárazanyag- és szacharóz-tartalmat, valamint azt, hogy a glutén-, laktóz-, vagy tejfehérjementes jelölések megfelelnek-e a valóságnak.

Az egyik jégkrém a feltüntetett minimumértéknél kevesebb zsírt tartalmazott, a gyártót ezért a hiba javítására kötelezték.
A részletes vizsgálati eredmények a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán olvashatóak.

Forrás: www.oroscafe.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez