Mezőgazdaság

Délután záporok, itt-ott zivatar sem kizárt

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. április 05., csütörtök • 07:15 Délután záporok, itt-ott zivatar sem kizárt

-- Hirdetés

Csütörtökön hidegfront éri el térségünket, emiatt többfelé várható csapadék, és kissé mérséklődik a felmelegedés.

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és előbb helyenként a Dunántúlon, napközben pedig már egyre többfelé várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon és az Alföldön zivatar is kialakulhat. Napközben a délnyugati szelet még csak élénk, estétől a Dunántúlon az északnyugati szelet már erős széllökések is kísérhetik.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint délnyugat felől labilizálódik a légkör, de zivatar kialakulása a délelőtti órákig még nem valószínű. A későbbiekben általában a középső országrészben, Dél-Dunántúlon és az Alföld térségében alakulhat ki a záporok mellett zivatar is. Zivatarhoz egy-egy helyen viharos (55-70 km/h-s) szél, illetve kisebb méretű jég is társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között valószínű, de a Tiszántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este egyre inkább csak a Dunától keletre várható eső, zápor, zivatar. Eközben a Dunántúlon az éjszaka második felében már csökken a felhőzet. Az északnyugati szél a Dunántúlon mind több helyen megerősödik. A késő esti 10, 15 fokról hajnalra 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Pénteken nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de nagy területen tartós felhőzetcsökkenés szombaton délutántól várható. Kezdetben több helyen valószínű eső, zápor, szombat reggelre szűnik meg mindenütt a csapadék. Vasárnap gomolyfelhős, napos, száraz időre számíthatunk, majd hétfőn délnyugat felől megnövekszik a felhőzet.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>