Mezőgazdaság

Délutántól ismét rendszerbe fejlődött zivatarok várhatók

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAktuális

2018. június 12., kedd • 09:02 Délutántól ismét rendszerbe fejlődött zivatarok várhatók

Reggel és kora délelőtt az északi országrészben – az Északi-középhegységben és attól északra – alakulhat ki néhány zivatar. Narancs figyelmeztetés adtak ki a fél országra.

A sok napsütés mellett elsősorban a délután második felétől lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és eleinte az ország északi felén, majd nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, néhol hevesebb zivatar is lehet. A délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk.

A hőmérséklet délután 28 és 34 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Délutántól ismét rendszerbe fejlődött zivatarok várhatók 2

A meteorológiai szolgálat számítása szerint

délután a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéit zivatarok érik el, melyek egyre intenzívebbé válva és rendszert alkotva haladnak keleti, délkeleti irányba (este érhetik el a főváros térségét, késő este pedig a Tisza vonalát). Ezek között nagy eséllyel lehetnek heves zivatarok, melyekhez kapcsolódva 90-100 km/h-s szélroham, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (20-30 mm-t meghaladó csapadék) társulhat.

Szerdára virradó éjszaka a zivatartevékenység súlypontja fokozatosan áthelyeződik az északkeleti országrészre, míg az ország más részein lassacskán – átmenetileg – megnyugodhat a légkör.

Hajnalban 15 és 21 fok várható.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez