Friss időjárásjelentés

Drasztikus lehűlés, és országos havazás közeleg!

- Hirdetés
0 Shares

Hazánkban az idei tél eddig nem vitte túlzásban komolyabb mennyiségű hó sajnos csak A Dunántúl déli, középső részein hullott, és a délkeleti, valamint az északkeleti régiókban csak kisebb havazások fordultak elő, lássuk hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Bár a medve azt jelezte hogy közel van a tavasz, tévedett, könnyen meglehet hogy a tél java még hátravan ugyanis az előttünk álló nap még nem, de hétfőn hajnalban egy mediterrán ciklon éri el térségünket ami még enyhébb légtömeget szállít hazánk főlé és még a hét első felében marad az enyhe, de szeles időjárás, de az igazi változás szerdán este kezdődik.

Egy igen erős, markáns hidegfront éri el hazánk térségét, és sarkvidéki fagyos légtömegek érkeznek, s így csütörtökön már országos havazásra, és drasztikus lehűlésre számíthatunk, valamint rendkívül veszélyes útviszonyokra, ez igaz autósokra, gyalogosokra, kerékpárosokra egyaránt.

A bezúduló fagyos légtömegek hatására szerda éjszaka a kezdeti havas esőt, sok helyen intenzív havazás váltja fel és főleg hazánk déli megyéiben akár 10 cm-t meghaladó hó is hullhat, sok lesz az útlefagyás is.

A front csapadékzónája péntekre elhagyja hazánk térségét, a sarkvidéki légtömegek pedig egyre nagyobb területeket hódítanak, pénteken például az Északi-középhegység térségében akár -15 fok alá zuhannak a hőmérsékletek, a déli megyékben hajnalonként -10 fok várható, és a fagyos légtömegeknek bizony bőven van utánpótlásuk és péntektől dermesztő hidegre számíthatunk országszerte, nappalonként is fagyni fog.

A sarkvidéki légtömegek minden bizonnyal csütörtöktől számítva 5-6 napi velünk maradnak, ajánlatos a réteges öltözködés, és a megfelelő vitaminpótlás, elsősorban ilyenkor a C, és D vitamin segíthet.

Minden számítás arra utal, hogy nem ez lesz az idei tél utolsó támadása, s így még a tél szerelemesei akár több alakalommal is gyönyörködhetnek a havas tájban, aminek persze megvannak a veszélyei is, és főleg közlekedési szempontból, a tavakra még hétvégén egyáltalán nem ajánlott rámenni, életveszélyes.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares