Érdekességek

DÜBÖRÖG A GAZDASÁG, KÖZMUNKA A KÖBÖN?! MI LESZ VELED MAGYARORSZÁG? MIBEN VÁLTOZTUNK MI, EMBEREK?

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Manapság bárhol jár az ember, fényreklámokon, hirdetőtáblákon, óriás plakátokon mást sem látni, hogy milyen jól él  a magyar… Lássuk, mi is a száraz, kemény valóság?

Induljunk ki 1992 nyarából.

11 éves kisfiú voltam, egy Borsod megyében található városban töltöttem nyaraimat.

Mamám, papám már nyugdíjas volt, de a mai nyugdíjasokkal annyi volt a közös, hogy nekik is őszült a hajuk úgy 60 éves kor után.

Legyen szó ünnepekről, vagy egy családi összejövetelről, egy hétvégi ebédről, nem volt kapkodás, nem volt idegeskedés, no, és nem voltak hipermarketek sem.

Elég volt Erzsi néni vegyesboltja , ahol mindent az akkori nyugdíjhoz képest reális áron meg lehetett vásárolni, akár egy jó túrós lepényhez, marhapörkölthöz, vagy éppen pacalhoz.

Napjainkban a felsorolt ételekhez legalább 3-4 boltot végig kell járni, és méreg drágán , borzasztó minőségű alapanyagokat lehet beszerezni, így a végtermék ( pl sütemény) is olyan lesz mint a málna ízű szénsavas ital, igazi málnaszörp helyett.

Szóval a mai világ szlogenje: ” Mindenedet add a semmiért” !

Gyakorlatilag 25 év , tehát egy generációváltás alatt megőrült a világ!

Nagyanyáink még szőttek, kötögettek, kártyapartikat tartottak ( nem pénzben játszottak) , a mai nyugdíjasok nagy része ( tisztelet a kivételnek) , alig várja a híradót, hogy kidühönghesse magát, politikán, bűncselekményeken, és szaftos hamis bulvár híreken.

A magas vérnyomás népbetegség lett? Biztosan csak a dohányzás miatt?

Az élelmiszerek áfájának csökkentését jelentették be nem is olyan régen.

Észrevette valaki?

Tej, tojás, cukor, ismerős?

Eme termékek ára ugyanannyi, mint egy éve volt, és a töltőmennyiségek is csökkennek, pl étolaj 0,9 liter?

Bezzeg a színes csomagolásra jut keret, csalogató, valahogy el kell adni, és ha lehet tartósító gázzal fölfújni, hogy mégis látszódjon a polcon a termék.

Az ezredforduló előtt Románia le volt sajnálva, szegény országnak számított, mostanra pedig sokkal fejlettebb mind gazdaságilag, mint turisztikailag, és életminőségben is.

Magyarországon egy hamburger jelenleg közel 1000 Ft.

2 órát dolgozik a magyar egy hamburgerért?

Társadalmi összetételünk is rendkívül, és veszélyes arányban megváltozott.

Közel 600000 ember távozott külföldre egy szebb jövő reményében, és bizony megtalálhatták, mert nem sokan tértek haza.

Több mint 3 millió nyugdíjas él hazánkban, de nyugdíj mellett dolgozniuk kell, mert nem elég a juttatás még szerény megélhetésre sem.

Rokkantnyugdíjasokat hívnak vissza munkába, a külföldre távozók helyére?

SZÉGYEN!

Közel 2 millió gyerek él Magyarországon.

Jó részüket a multinacionális vállalatok csalogatják diákszövetkezeteken keresztül nyári, és sokszor már tanév közti időszakban is.

HOGY MIÉRT?

Mert nem, vagy csak alig kell adózni utánuk, így a központi büdzsé bevétele itt is nulla!

További 600000 regisztrált álláskereső van hazánkban, és ugyanennyi, aki fű alatt próbál boldogulni, de adóbevétel ebből sem származik.

1 millió ember dolgozik 4 órás foglalkoztatásban , közben meg 12 órát dolgozik, csak hát így kevesebb a járulék, sokkal kevesebb..

Ja, és van 600000 közmunkás is, mellyel hazánk dicsekszik, hogy emelkedett a foglalkoztatottak száma, egy a gond, a közmunkásoknak a gazdasági válság előtt normális munkahelye volt, tisztességes bérért, egy közmunkás nem feltétlenül buta, vagy képzetlen, sőt, sok diplomás az utcán szedi a szemetet, és már ott motoszkál a fejében a gondolat, hogy melyik országba kellene távoznia.

Most pedig adjuk össze:

IGEN!

Jelenleg az államnak közel 8000000 emberből nem származik bevétele, sőt inkább segélyezni kell, a szociális hálót szétszaggatták, az egészségügyet hagyták romba dőlni, iskolák helyett börtönök épülnek, főterek épülnek EU pénzből, közben meg lassan utak nincsenek Magyarországon.

Visszatérve az elejére, ha a nyugdíjasok 25 év alatt ennyire megváltoztak ( nem Ők tehetnek róla, irányított világban élünk) akkor milyen lesz a következő nyugdíjas generáció, és mi lesz a fiatalokkal?

Diákmunka, és közmunka a jövő? Dübörög  a gazdaság? Ezt nem hogy itt, ezt már külföldön sem hiszik el.

Véleményemet párt és politikai hovatartozástól függetlenül nyilvánítottam ki, és hogy ki tehet erről? DÖNTSÉK EL AZ OLVASÓK!

Amennyiben mások számára is hasznosnak, érdekesnek találta a cikket, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, a cikk alatt található facebook jelre kattintva, hátha Ők is tisztábban látják, merre is tartunk.

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez