Hírek

Durva áremelés jön a benzinkutakon!

- Hirdetés

2020-ban az elemzők a olaj árának emelkedésére számítanak ezúttal, s hiszen az OPEC tartja a termelés csökkentésre vonatkozó intézkedéseit, s amivel magasabb szinten akarják tartani az olaj árát. A hajózási szektorban pedig új szabályozás lép életbe januártól már, s miszerint alacsonyabb kéntartalmú gázolajjal mehetnek csak a konténerszállító hajók.

Hatalmas felhasználónak számít ez a szektor s így az itt jelentkező kereslet várhatóan tovább emeli majd az olaj, illetve itthon a gázolaj árát.

A benzin esetében viszont ellenkező irányú változásra számítanak elemzők, és hiszen ennek keresletében nem várunk komolyabb emelkedést s viszont még a kínálati oldal sajnos emelkedni fog finomított gázolaj mennyiségének emelkedése miatt.

Ami a folytatást illeti, már most látszik az emelkedő tendencia a Brent olaj árában. 68 dollár felett van az árfolyam, ami a múlt heti állapothoz képest 1%-os emelkedést jelent.

Így viszont rosszul számoltak az elemzők, igen jelentős emelkedés várható a kutakon, érdemes még most tankolni, mert szombaton már jóval többe fog kerülni, íme ez számokban kifejezve.

Sajnos brutális áremeléssel kezdődik a 2020-ás év. A benzin átlagára most bruttó 9 forinttal emelkedik a gazolaj ára pedig bruttó 6 forinttal. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak.

95-ös benzin 396 Ft/liter, a gázolaj pedig 421 Ft/liter lesz, s így igen jelentős emelkedésről beszélhetünk, és félő, hogy ez még csak a kezdet, a folytatás sem ígér sok jót.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.