Friss időjárásjelentés

Durva hőség érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
223 Shares

A mögöttünk álló csütörtöki napon a sok felhő ellenére 32 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, ez még semmi, most érkezik a java, lássuk a folytatást!

Nagyon úgy néz ki, hogy időjárásunk egy hónap alatt szeretné pótolni a teljes nyári időszakot, tartós, és fokozódó hőséggel számolhatunk az előttünk álló 4-5 napban.

-- Hirdetés

Világszerte melegrekordok dőlnek meg, óriási erdőtüzek pusztítanak, az afrikai eredetű hőhullám szinte megállíthatatlan, Portugáliában például már a csütörtöki napon 43 fokot mérhettek.

Békés, és Csongrád megyébe is jut sajnos a kánikulai forróságból, a pénteki napon 33-34 fokon tetőznek délután a maximum értékek, és az éjszakai órákban sem süllyednek 20 fok alá a hőmérsékletek, a legmagasabb fokú hőségriasztás van elrendelve.

Tűzgyújtási tilalom is érvényben van, amit nem árt komolyan venni, az előttünk álló napokban elszaporodhatnak a tarlótüzek.

Mérsékelt, váltakozó irányú légmozgás várható az előttünk álló napokban, említésre méltó csapadékra sem számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Rendkívül erős lesz az UV sugárzás, nagyon óvatosan a napozással, súlyos égési sérülések keletkezhetnek az eltúlzott napozás következtében.

Igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, tartós kánikulában rendkívül nagy a szervezet folyadékvesztesége, fokozott a napszúrás veszélye.

Hétvégén tovább fokozódik a kánikula, szombaton 35, vasárnap már 36 fok várható Békés, és Csongrád megye térségében, csapadékra továbbra sincs kilátás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
223 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez