Friss időjárásjelentés

Durva változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló erősen ködös, és fagyos napoknak vége, bekövetkezni látszik, minden ember rémálma, hogy a fehér karácsony ismét fekete lesz, erős, már-már viharos széllel drasztikus felmelegedés érkezik, lássuk a folytatást!

Az elmúlt évekhez képest az idei télen nagyon hamar érkezett az első komolyabb havazás, ami sok ember számára reményt keltett, hogy fehér karácsonyunk lehet.

A péntek délutáni órákban a légmozgás már Békés, és Csongrád megye szerte délkeletibe módosult, és az előttünk álló éjszaka folyamán fokozatosan erősödni kezd a szél, az eddiginél jóval melegebb légtömegek érkeznek, nyugat felől pedig egy csapadékzóna érkezik.

Az erős felmelegedés már az éjszakai órákban bekövetkezik, az a ritka, és egyben furcsa helyzet állhat elő, hogy a szombat hajnal jóval enyhébb lesz, mint a péntek este, de azért kiemelendő, hogy az éjszaka első felében foltokban sűrű ködmezők képződhetnek Békés, Csongrád megye térségében, óvatosan az utakon!

A reggeli órákra kifejezetten megerősödik a légmozgás, a csapaékzóna is megérkezik, így a felmelegedés ellenére igen cudar, barátságtalan időjárásban lehet része Békés, Csongrád megye lakóinak, a hóréteg is gyors olvadásnak indul, így sajnos szombaton délután kicsi túlzással, de bokáig merülhetünk a sárban.

A hét utolsó napja sem tartogat kedvező időjárást, további felmelegedés várható Békés, Csongrád szerte, szombaton 7, vasárnap 10 fokos napi maximumokkal számolhatunk, vasárnap délután újabb csapadék érkezik, ami szintén eső formájában hullik alá, a hét utolsó napjának délutánján mérséklődik a szél.

A karácsonyi időszak a jelenlegi számítások szerint párás, ködös, éjszakánként gyengén fagyos időjárást hoz Békés, és Csongrád megye térségébe, már jelentős légmozgástól nem kell tartanunk, a jövő hét ismét erősebb lehűlést tartogat, de csak szerdától, komolyabb havazás azonban még nincsen kilátásban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.