Friss időjárásjelentés

Durván bekeményít a tél Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
0 Shares

Az utóbbi idők legkeményebb támadását intézi ellenünk a tél, Békés, és Csongrád megye szerte is óriási fordulatra számíthatunk, s hazánk északkeleti tájain pedig már akár 100 km/h-t meghaladó széllökések  előfordulhatnak majd, így ott óriási pusztítás várható.

Az előttünk álló 2 napban még enyhébb légtömegek határozzák meg időjárásunkat, szerdáig még 10 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek, és a mediterrán ciklon vasárnap este elérte Békés, és Csongrád megye térségét, területi átlagbak 14-16 mm csapadék hullott eső formájában.

Szerdáig az éjszakák is fagymentesek lesznek, s majd elemi erővel, egy igen erős hidegfront robban majd be hazánk térségébe, ami először a Dunántúl északi részét éri el, ez már szerda hajnalban bekövetkezik s a Dunántúl északi részein élők sok jóra nem számíthatnak, ott akár 100 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak, erre már nagyon rég volt példa.


Ez is érdekelhet:

Mint ahogyan előző előrejelzéseimben is említettem, s óvatosan a tavaszvárással, és bizony a számítások nagyon úgy tűnik, hogy beválnak, hiszen az idei tél legfagyosabb napjai közelegnek s így akár komolyabb havazásra is van esély, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban Békés, és Csongrád megye tájain…


Ott az erős széllökések fákat döntenek majd ki, és épületekben tesznek majd jelentős kárt,  a Dunántúlon és főleg az északi részeken villanyvezetékek is leszakadnak, erre bizony érdemes alaposan felkészülni, és a csütörtöki napon senkinek nem javaslom, hogy a Dunántúl északi tájaira induljon, bármilyen okból is.

Itt, Békés, és Csongrád megyében ugyan az előttünk álló 2 napban kissé mérséklődik a csapadékhajlam, de azért záporok, kisebb esők előfordulhatnak majd.

Békés, Csongrád megye térségét a hidegfront s csapadékzónája csütörtökön éri el,  bizony itt is igen erős széllökések várhatóak, akár 50-60 km/h széllökésekre is számítani kell, s ami bizony veszélyt jelenthet a közlekedőkre, sajnos több szempontból is igaz, s az erős széllökések vastagabb ágakat szakíthatnak le, s a kezdeti esőt viharos gyorsasággal havazás váltja.

Békés, Csongrád megye szerte az esti órákban már sok lesz az útlefagyás, mert megérkeznek a sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek, így a lehullott 4-5 cm hó alatt jégpáncél alakul ki, ami veszélyt jelent majd az autósokra, gyalogosokra, és kerékpárosokra egyaránt.

A lehulló hóréteg ezúttal meg is marad, hiszen péntektől már tartósan fagyni fog, így éjszakánként pedig akár -10 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, a mellékutak pedig egyenesen életveszések lesznek.

Ebből is látszik, hogy a télnek még nincs vége, sőt, a java még csak most kezdődik, az idei tél akár bizony még március végéig is velünk maradhat, és további, akár ennél is nagyobb havazásokra is számítani kell, és a sarkvidéki légtömegekkel is találkozhatunk még az idei télen.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares