Hírek

Eddig tartott az üzemanyagárak csökkenése!

- Hirdetés

Sokak számára jó hír volt, de és egyben meglepő, hogy nyár közeledtével hétről-hétre, hónapról-hónapra jelentősen csökkentek az üzemanyagárak, akár a benziné, akár a gázolajé, így nem meglepő, hogy most a tendencia viharos gyorsasággal félbeszakadt.

Aki  a szerdán ment tankolni, már tapasztalhatta, hogy bizony nincsen csökkenés az üzemanyagár terén, sőt, rátettek még egy lapáttal, sajnos a rossz hír az, hogy pénteken ismét emelkednek az üzemanyagárak, először csak óvatosan, persze, sokan még most indulnak nyaralni, az járhat sajnos a legrosszabbul, aki a nyaralást augusztusra időzítette, vagy esetleg szeptember elejére.

Semmi garancia nincs is arra hogy az előttünk álló hetekben ne kezdjenek ámokfutásba ismét az árak, és sajnos ez az autósokat igen érzékenyen érinthetik, és nem csak a nyaralókat.

Fokozódik az Amerikai-Iráni konfliktus, aminek újra az olajár emelkedést köszönhetjük.

A Brent hordónkénti ára 61,77 dollárról már a hét végére 65 dollár fölé emelkedett, ami több mint 5%-os növekedést jelent. A forint némileg – 1%-al – erősödött a dollárral szemben, de ez kevés lesz ahhoz, hogy kiegyenlítse az olajár emelkedést, és megakadályozza a hazai üzemanyagárak emelkedését.

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj ára bruttó 2-2 forinttal. Így június végén az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin 380 Ft/liter áron lesz kapható, míg a gázolajat 393 forintért mérik majd, s de a benzinkutak árai között jelentős különbség tapasztalható majd, érdemes megnézni, hogy hol tankolunk.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.