Hírek

Édesanyám örökségét vitte tovább!

- Hirdetés

Elhunyt felesége emléke előtt adózva több mint kétszáz könyvet adományozott az Orosházi Kórháznak Gubár István, folytatva ezzel édesanyám örökségét, a mottó egyszerű volt, segíts, ahol, és ahogyan csak tudsz!

Az olvasás önmagában is jó dolog, de egy beteg embernek lelkileg is sokat adhat a gyógyuláshoz egy jó könyv. Így gondolta ezt az az úr is, aki rengeteg könyvet hozott az Orosházi Kórházba.

Amikor feleségem a kórházban gyógyult, sokszor unatkozott, én hordtam be neki a könyveket, hogy olvasással üsse el az időt.

Miután Ő elment, úgy gondoltam, az évtizedek alatt közösen gyűjtött kétezer könyv egy részét a kórháznak adom, hogy az itt gyógyuló betegek is örömüket leljék a kötetekben osztotta meg velünk gondolatait Gubár István.

Az otthoni könyvtárból kiválogatott több mint 200 könyv a belgyógyászat 6. emeleti társalkodójába került, onnan bárki leemelhet egyet közülük, ha épp olvasni támad kedve.

Mindenféle stílust lehet találni, szépirodalom, verseskötetek, regények, szakácskönyvek, de még műszaki jellegű könyv is található a polcokon, így mindenki megtalálja a neki tetsző olvasmányt. És ez még nem az összes, hiszen Gubár István már válogatja otthon az újabb adagot a kórház számára.

Azt kívánom, hogy minél több ember vegye át ezt a jó szokást, mert jobb adni, mint kapni, és minden ember megérdemel egy ölelést, vagy egy kedves mosolyt ( szerkesztő: Gubár András)

Forrás: www.oroscafe.hu