Érdekességek

Egy 17 éves kutya mentette meg egy 3 éves kislány életét!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Max nem elég hogy 17 éves, de már süket, és félig vak is. Persze a szaglása, és hűsége töretlen. Na, meg nagyon okos is. Vagyis öreg kutya nem vén kutya, hanem egy igazi hős!

A 17 éves Max egy ausztrál pásztorkutya, aki igazán hősies tettet hajtott végre: egy eltűnt hároméves kislány mellett maradt és vigyázott rá egy cserjés-bokros, Isten háta mögötti, elhagyatott helyen éjszaka, hidegben és szakadó esőben.

Több mint 100 ember kutatott akkor már a lány után, és kezdtek lemondani róla, amikor a nagymama újra nekivágott pár emberrel, hogy tovább keressék. Ekkor hallotta meg a nagyi a kislány hangját egy hegy tetejéről. Elindult felfelé, Max ekkor futott elé, és vezette el oda, ahol a kislány volt. Mindez nagyjából 2 kilométerre volt a háztól, ahonnan a kislány eltűnt. Az ijedségen túl megúszta a kalandot pár karcolással és vágással.

A környék, ahol a nagymama él, hegyes-dombos és erdős, könnyű eltévedni, az elkóborolt kislány is így járt, de szerencséjére vele ment Max, aki nem tágított mellőle. Éjszakára lehűlt és esett, és valószínűleg a kutya tartotta melegen a kislányt, nehogy kihűljön. Maxet ezután tiszteletbeli rendőrkutyává avatták.

Forrás: www.nuus.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez