Mezőgazdaság

Egy fedél alatt az elmélet és a mindennapi gyakorlat

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. március 26., hétfő • 12:15 Egy fedél alatt az elmélet és a mindennapi gyakorlat

-- Hirdetés

Gyöngyösön nyitotta meg az országban a hetedik Szolgáltató Központot a Kamara.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Gyöngyösön nyitotta meg a legújabb Szolgáltató Központját, 2018. március 26-án. Itt – a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával – és nem mellékesen modern környezetben egyfajta centrumot a környék gazdálkodóinak.

Így fest a gyöngyösi szolgáltató központ az avatás napján – fotó: Komka Péter/MTI

A megnyitóünnepségen a NAK és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást kötött, amit Győrffy Balázs elnök és Dr. Liptai Kálmán rektor írt alá. A Kamara és az egyetem jó kapcsolatot ápol, a gyöngyösi NAK Szolgáltató Központ nem véletlenül az intézmény Gyöngyösi Károly Róbert Campusán kapott helyet. Ezáltal az elméleti képzés és a mindennapi gyakorlat fizikailag is közelebb kerül egymáshoz.

A hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatásként indította el a Kamara a NAK Szolgáltató Központok kialakítását. 2016 decemberében Hajdúböszörményben nyílt meg az első ilyen létesítmény, majd Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon, Kalocsán, Karcagon és most Gyöngyösön a következő.

A kamara tudásbázisként is a gazdálkodók, az ágazat érdekeit kívánja szolgálni, miként az egyetem kiváltképp a jövőbe mutató tudás záloga. A gyöngyösi kampuszon különösen előremutató például a precíziós mezőgazdasági szakmérnök illetve szaktanácsadó képzés. A Kamara és az egyetem az agrár, élelmiszeripari, vidékfejlesztési szakágak leendő hallgatók közötti népszerűsítésében, valamint az oktatás és a gyakorlati igények, ismeretek közelítésében is lépéseket tesz a jövőben.

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>