Hírek

Egy kamionost súlyosan elítéltek!

- Hirdetés

A Miskolci Törvényszék hetvenkét órán belül hivatali vesztegetés miatt elítélt egy férfit, és aki pénzt ajánlott a rendőröknek a bírság elengedése fejében közölte a bíróság az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a vádlott június 5-én a hajnali órákban Hejőpapi településen a főúton haladt egy kamionnal, amikor a rendőrök épp megállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr menetlevelet nem vezetett és a tachográf működését is befolyásolni próbálta.

A rendőrök közölték a vádlottal, hogy eljárást indítanak vele szemben és bírságra számíthat.

Ekkor a sofőr menetlevelek közé csúsztatott két darab 20 ezer forintos bankjegyet átadta a rendőröknek, közölve, hogy több pénzt is hajlandó adni, ha nem csinálnak ügyet is a történtekből. A rendőrök a pénzt visszautasították és azonnal feljelentést tettek.

Azonnal büntetőeljárás indult, a vádlott beismerte hogy valóban bűncselekményt követett el, a bíróságon lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a cselekmény elkövetésétől számított két nap elteltével ítélet született az ügyben.

A bíróság a férfit hivatali vesztegetés miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen és megbánta tettét. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Forrás: MTI