-Hirdetés-

Egyre kevesebb napsütésre számíthatunk Békés, és Csongrád megyében! Részletek!

Minden jel arra mutat, hogy időjárásunk igyekszik bepótolni azt a 4 hét lemaradást, melyet márciusban összeszedett, ami nem biztos, hogy feltétlenül kedvező, lássuk milyen időjárásra számíthatunk!

A mögöttünk álló szombat éjszaka igen enyhének ígérkezett, mindössze 13-14 fokig süllyedtek a hőmérsékletek a reggeli órákra, igazi, kora nyári hőmérsékletnek minősíthető ez, az év ezen időszakában.

Az elmúlt napok a tartós, és sok napsütésről szóltak, azonban az előttünk álló 3 nap inkább már a gyakori felhőátvonulások jegyében telik majd, és mérséklődik néhány fokkal  a felmelegedés.

Vasárnap már-már nyárias időjárásban lehet részünk 27 fokon tetőznek a napi maximum értékek, melyekhez mérsékelt keleti, majd délkeleti légmozgás társul majd.

Délnyugat felől szinte folyamatosak lesznek a felhőátvonulások, melyekből ugyan mindössze egy-egy kisebb területet érintő záporra számíthatunk majd, tartós napsütéses időszakokban nem reménykedhetünk sem vasárnap, sem a hétfői napon.

A hétfő néhány fokos lehűléssel indul majd Békés, és Csongrád megye szerte, megtorpan a felmelegedés, a vasárnapi 27 fokhoz képest hétfőn már csak 22 fokig emelkednek a napi maximum értékek, és továbbra is gyakoriak lesznek a felhőátvonulások, a keddi napon már térségünkben is jó eséllyel megjelenhetnek a záporok, kisebb zivatarok.

A Dunántúlon például már hétfőn gyakoriak lesznek a csapadékgócok, melyeket dörgés, villámlás, a Mecsek környékén akár apró szemű jég is kísérhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 142