Mezőgazdaság

Egyre népszerűbbek az agrármérnöki képzések

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. július 09., hétfő • 13:26 Egyre népszerűbbek az agrármérnöki képzések

-- Hirdetés

Nagy igény mutatkozik az agrármérnök tanárokra, ezért indul újra az agrármérnöki tanár szak a Debreceni Egyetemen.

Csaknem tíz év szünet után újra indul agrármérnök tanár szak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. A képzésre nagy az igény Kelet-Magyarországon, ezt a felvételi adatok is alátámasztják
– olvasható az egyetem oldalán.

2
A kar törekszik az újfajta, elektronikus tananyagok és eszközök használatára – fotó: DE

– Napjainkban újra nagy igény mutatkozik az agrármérnök tanárokra, ezért indítjuk újra a szakot, mezőgazdasági és élelmiszer szakiránnyal. A képzési forma eltér a korábbitól, most két vagy négy féléves, levelező képzésre jelentkezhetnek a hallgatók
– mondta Juhász Csaba, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar oktatási dékánhelyettese.

Korábban 1993 és 2011 között szerepelt agrármérnök tanár szak a debreceni agrárkar kínálatában, azokban az években összesen 477-en szerezték meg a tanári végzettséget.

A négy féléves, 120 kreditből álló képzést mezőgazdasági képzési területen szerzett BSc-diplomával rendelkezők választhatják, a kétféléves, 60 kredites formát azok, akik ötéves osztatlan vagy mesterképzésben vettek részt korábban.

Egyedi sajátossága a debreceni képzésnek, hogy a gyakorlatot is a Debreceni Egyetem keretei között végezhetik a tanárjelöltek, a Balásházy János Gyakorló Középiskola és Kollégium élelmiszer-, és mezőgazdasági szakmacsoportjában.

– Az agrármérnök tanár szak létjogosultságát igazolták a jelentkezési adatok, 29-en tettek felvételi vizsgát a napokban: 15-en a mezőgazdasági, 14-en az élelmiszer szakirányt jelölték meg. Legtöbben Kelet-Magyarországról érkeztek, de volt jelentkező például Pécsváradról és Budapestről is – tette hozzá a dékánhelyettes.

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez