Mezőgazdaság

Egyre több helyen rendelnek el készültséget

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. március 10., szombat • 16:02 Egyre több helyen rendelnek el készültséget

-- Hirdetés

Országosan nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Több szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el.

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában. A legnagyobb belvízzel elöntött terület Dél-Alföldön van. Hódmezővásárhely közelében a Körtvélyesi szivattyútelepen reggel 6 óra óta folyamatosan üzemel.

Az M1 tudósítója Hódmezővásárhelyről bejelentkezve azt mondta: a nemrég még hóval borított alföldi területen lassan szivárog el a csapadékvíz. A helyzetet az is nehezíti, hogy pár napja egy kisebb árhullám is levonult a Tiszán. A területen éjjel-nappal folyamatosan szivattyúzzák a belvizet.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapja szerint

a belvíz miatt az országban összesen 45 szakaszon van érvényben készültség.

Ebből egy helyen – a Tolnanémedi-dombovári szakaszon – harmadfokú, 24 helyen másod-, 20 helyen elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Dombóvár határában 2018. március 10-én – fotó: MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szakadozottabb felhőzet és több napsütés inkább a Dunántúlon, főleg annak nyugati felén várható. Északkeleten ugyanakkor huzamosabb ideig maradhat borult az ég, s helyenként, nagyobb eséllyel késő délután, este alakulhat ki eső, zápor.

Hétfőn reggel, délelőtt még keleten eshet, majd némi szünet után délután záporokra lehet számítani, s egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden és szerdán is többfelé várható csapadék.

agrotrend.hu / MTI

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>