Friss időjárásjelentés

Egyre veszélyesebb éjszakák várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Szerdai napunk is a az év ezen időszakához képest jóval enyhébb időjárást hozott, Békés, és Csongrád megye szerte 18-19 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, mérsékelt légmozgás, és napsütés jellemezte mai napunkat.

Az előttünk álló éjszaka tovább mérséklődik a légmozgás, szinte szélcsend lesz tapasztalható, az egekbe szökik a páratartalom, így igen kedvező feltételek adódnak a pára, és ködképződéshez, ezt jó lesz szem előtt tartani, igen erős lesz az éjszakai lehűlés, Békés, és Csongrád megye szerte 3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A köd, és a fagypont közeli állapot igen veszélyes út, és közlekedési viszonyokat eredményezhet, nagyon ügyeljünk a közlekedéssel, lakott területen kívül főleg Békés megye középső, és keleti tájain ködszitálás is előfordulhat, ami kanyarokban, erdősávokban az útra fagyhat, nem kis balesetveszélyt okozva.

Csütörtökön kissé mérsékeltebb lesz a felmelegedés, a pára, és ködmezők feloszlása után sok napsütés várható, Békés, és Csongrád megye szerte 16-17 fok körül tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

Pénteken tovább fokozódik a ködhajlam, lesznek Békés, és Csongrád megyének olyan tájai is ahol a pára és ködmezők a délelőtti órákban is megmaradnak.

Ügyeljünk a réteges öltözködésre, nagy lesz a hőkülönbség éjszakák, és nappalok között, a térségünket uraló anticiklonnak, és a ködös időjárásnak köszönhetően jelentősen emelkednek a szmogkoncentrációs értékek, ami az asztmásoknak, és légúti betegségben szenvedőknek nem jó hír.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.