Friss időjárásjelentés

Egyre veszélyesebb éjszakák várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az előttünk álló időszak közlekedési szempontból igen veszélyesnek tűnik, ha lassan, is, de határozott léptekkel közeleg a hamisítatlan őszi időjárás, ami veszélyeket is rejt magában, ami Békés, és Csongrád megyére is kihatással lesz.

Már kedd hajnalban is főleg lakott területeken kívül jelentősen nőtt a pára, és ködképződés veszélye, ezt az autósok zöme meg is tapasztalhatta, főleg Békés megyében, az enyhe éjszakák is feledésbe merülnek, még egy hete reggelenként 10-12 fokot mérhettünk.

Az előttünk álló éjszaka tiszta lesz az égbolt Békés, és Csongrád megye térsége felett, az egekbe szökik a párásság, így az erős lehűlés, és a tovább fokozódó pára, és ködképződés garantált, így szerda reggel már egyre nagyobb területeket hódít meg a köd.

A ködképződés elsősorban Békés megyére lesz jellemző, de a Tisza vonalában Csongrád megye tájain is sűrű ködmezők képződhetnek, melyek komoly balesetveszélyt jelenthetnek az autósokra, és a ködmezők mellé még erős lehűlés is társul, a reggeli órákra 3-4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A reggeli ködmezők feloszlása után ismét a napsütésé a főszerep, csapadék továbbra sem várható, de a folytatásban komolyabb légmozgással sem kell számolni, így csütörtökön már Békés, és Csongrád megye szerte lesznek tájak, ahol a ködmezők a délelőtti órákban is makacsul megmaradnak.

A napi maximum értékek 16-18 fok között alakulnak, mindent összevetve hamisítatlan őszi időjárás áll előttünk, ami mint említettem a reggeli órákban komoly veszélyeket is rejt magában.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.