Érdekességek

Eldőlt, az eddigi igazolvány helyett kötelező lesz a horgászkártya! Tudnivalók!

- Hirdetés

2019. január 1-jétől a horgász regisztráció elvégzését követően a papíralapú horgász igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya. Jövőre már ez a kártya feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Magyarország vizein horgászni lehessen, íme a tudnivalók!

Ha az internetet választja, szüksége lesz egy érvényes e-mail címre, az adóigazolványára és a bankkártyájára. Maga a folyamat 7 lépésből áll:

– Felhasználói regisztráció
– Személyes adatok megadása
– Adóigazolvány feltöltése
– Állandó lakcím és kézbesítési cím megadása
– Egyesületi tagságok megadása
– Megadott adatok véglegesítése
– Magyar Horgászkártya díjának befizetése

Az online regisztráció már most is elvégezhető, és ajánlott!

Ha a személyes regisztrációt választja, feltétlenül vigye magával adóigazolványát, személyi igazolványát, valamint lakcímkártyáját. Ezek bármelyikének hiányában nem tudják elindítani horgász regisztrációját és horgászkártya igénylését.

Mire jó a Horgászkártya:

Egy személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt.

Hogyan tudja igényelni, van-e díja az igénylésnek?

A Magyar Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakított többnyelvű online regisztrációs felületen, itt. A horgászkártya online igénylése a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon is elvégezhető.

A horgászkártya személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain.

Ebben az esetben az értékesítési pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. A Magyar Horgászkártya díja 1.732 Ft + ÁFA, azaz 2.200 Ft.

Ráadásul, aki most, 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrál megnyerheti az összesen bruttó 15 millió forint értékű nyeremények egyikét!

Akár egy Toyota RAV4 Hybrid gépjárművet, vagy egy floridai utazást.

Forrás: www.mohosz.hu