Hírek

Elfogták a kutyamészárost!

- Hirdetés

Állatkínzás miatt emeltek már vádat egy Magyarországon élő olasz férfi ellen aki 56 kölyökkutyát próbált Olaszországba vinni, de ám a szállítási körülmények miatt az állatok nagy része elpusztult, közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 28 éves olasz férfi Somogy megyében kisállatok, s főleg elsősorban kutyakölykök kereskedésével foglalkozott.

Még 2017 májusában nagyobb haszon reményében akart kutyakölyköket Olaszországba szállítani, ezért több helyen is vásárolt ebeket.

Francia bulldogokat és máltai selyemkutyákat is vásárolt először, az állatokat pedig Kaposváron tartotta, egy olyan helyen, ami egy korábbi hatósági bejelentésben már szerepelt kutyák illegális gyűjtőhelyeként.

A férfi az először megvásárolt 15 kölyköt egy bérelt kisbuszba pakolta őket, hogy különböző tenyésztőktől további kölyökkutyákat vásároljon.

56 kutyakölyköt sikerült összegyűjtenie, még 8 hetesek sem voltak, és még nem lehetett volna anyjuktól elválasztani őket.

Műanyag és faládákban, állatszállító boxokban, az ebeket egymásra pakolva, s olyan körülmények között utaztatta órákon át, hogy azoknak nem volt elég helyük és levegőjük sem, s etetésükről, itatásukról pedig egyáltalán nem gondoskodott.

A rendőrök Nagykanizsa határában állították meg közúti ellenőrzés miatt a járművet, amikor felfedezték benne az összezsúfolt kutyákat. A helyszínre hívott állatorvos már ekkor megállapította, hogy a szállítási körülmények az állatok maradandó egészségkárosodását, elhullását okozhatja.

A szakszerű ellátás ellenére 17 kutyus elpusztult.

S a később ideiglenes gazdákhoz elhelyezett állatokból négy szintén kimúlt, de az életben maradt kutyák egy része még ma sem teljesen egészséges.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz állampolgár ellen.

Forrás: MTI

Ha Ön állatbarát, kérjük ossza meg cikkünket, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ehhez hasonló tragédiák, és vigyázzunk, kinek adjuk el kutyáinkat.