Friss időjárásjelentés

Elképesztő időjárás várható hétvégén Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk az utóbbi hónapokban rendkívül szeszélyes arcát mutatja, egyik napról a másikra nyárból a késő őszbe repít, és ez fordítva is igaz, az előttünk álló napokban is Békés, és Csongrád megye szerte igen szokatlan időjárás várható!

Az előttünk álló péntek éjszakai órákban a felhőátvonulásoké a főszerep, és részben a felhős égboltnak, valamint az óráról-órára erősödő déli légmozgásnak is köszönhetően igen enyhe reggelre ébredhetünk Békés, és Csongrád megye szerte 10-12 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Az erős felmelegedés ténye megkérdőjelezhetetlen, szinte nyáriasan meleg légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, szombaton 20-21, vasárnap már akár 23-24 fokot is mérhetünk, és akár melegrekord is megdőlhet a hét utolsó napján.

Azért kiránduló idő nem lesz, a Dunántúl térségét egy hidegfront éri el a szombati napon, így míg például Békés megyében 22, addig Sopron környékén csak 12 fokos napi maximumok várhatóak, és ott inkább a gyakori felhősödés, és a szakaszos esők dominálnak majd.

Békés, és Csongrád megye térségében is sok lesz ugyan a felhőátvonulás, de jelentős csapadékra nincs kilátás, egy-egy zápor fordulhat elő, az is inkább a szombat reggeli órákban.

Szombaton jelentősen megerősödik, vasárnap pedig már-már viharossá fokozódik a délnyugati, majd déli lémozgás térségünkben, így igazán szeszélyes időjárásra számíthatnak Békés, és Csongrád megye lakói az előttünk álló hétvégén.

Hétfőtől továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek sodródnak fölénk, és egyre csapadékosabbra fordul időjárásunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.