Érdekességek

Elkészítette erdei közjóléti iránymutatását a NÉBIH

- HirdetésHírek

Elkészítette erdei közjóléti iránymutatását a NÉBIH2018.05.15Elkészítette erdei közjóléti iránymutatását a NÉBIH 2

„Erdei közjóléti létesítmények és berendezések bejelentése, engedélyeztetése, nyilvántartása” címmel közjóléti iránymutatást készített el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága a Földművelésügyi Minisztériummal egyeztetve.

A módosított erdőtörvény és az annak végrehajtásáról szóló 61/2017. (XII. 21.) FM rendelet miatt a korábban kiadott Közjóléti Útmutatót visszavonták. Az említett jogszabályváltozásokon túlmenően az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény, a 433/2017. (XII. 21.) kormányrendelet is számos olyan
rendelkezést tartalmaz, amelyek az erdei közjóléti létesítményekkel és berendezésekkel kapcsolatban új szemléletű elvárásokat fogalmaznak meg. Ezeknek a rendeleteknek az értelmezése és összefésülése céljából készült el a közjóléti iránymutatás. Mindez az erdészeti hatóság munkáját és az ügyfelek erdei közjóléttel kapcsolatos tájékoztatását hivatott szolgálni.
A közjóléti iránymutatást a Földművelésügyi Minisztérium az ÉFÁT/149/2018. számú levelének mellékleteként 2018. április 24-én küldte meg az erdészeti hatósági feladatokat is ellátó megyei kormányhivatalok vezetői részére.
A NÉBIH Erdészeti Igazgatósága arra kéri az ügyfeleket és érdekelteket, hogy az erdei közjóléti létesítményekkel és berendezésekkel kapcsolatos tájékozódásuk és ügyintézéseik során a közjóléti iránymutatásban foglaltakat vegyék figyelembe.Csatlakozzon a beszélgetéshez