Mezőgazdaság

Ellenzi a Közös Agrárpolitika forrásainak csökkentését a MAGOSZ

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAgrárpénzek

2018. május 17., csütörtök • 20:33 Ellenzi a Közös Agrárpolitika forrásainak csökkentését a MAGOSZ

A tagok egyértelműen kiállnak a KAP fenntartása mellett.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 2018. május 17-én Gödöllőn tartotta közgyűlését, ahol a küldöttek megvitatták az elmúlt évi munkáról készült beszámolót. Emellett kiemelten foglalkoztak a 2018. évi feladatokkal, különösen a Közös Agrárpolitika (KAP) várható változásával, annak hatásaival, a gazdák versenyképességével – közölte sajtóközleményben a szervezet.

A MAGOSZ 250 küldöttje megtárgyalta és elfogadta a 2017. évi eredményekről szóló beszámolót, valamint értékelte a kamarai választáson jelölőszervezetként végzett munka eredményét.

A küldöttek örömmel állapították meg, hogy a szövetséges szakmai szervezetekkel együttműködve országosan a kamarai tagok közel 90 százaléka támogatta a kamara jelenlegi vezetését.

A MAGOSZ a FIDESZ-szel kötött megállapodás alapján részt vett a választási kampányban, melynek eredményét – különös tekintettel a vidéki választókerületekben elért sikerekre – a küldöttek jelentős eredményként értékeltek.

A küldöttek megtárgyalták és egyhangúlag elfogadták a MAGOSZ 2017. évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámolót és elfogadták a 2018. évi költségvetést.

A küldöttek ezt követően tájékoztatást kaptak az EU következő 7 éves költségvetésének tervezéséről és annak várható hatásairól. Egyhangú határozattal döntöttek a küldöttek arról, hogy Magyarország csak olyan EU-költségvetést támogasson, amely

a KAP fenntartása mellett, annak költségvetési forrásait reálértéken, a jelenlegi szinten megtartja.

A MAGOSZ küldöttei kiemelten hangsúlyozták: tiltakoznak az uniós forrásoknak a migránsok ellátására történő felhasználása ellen.

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez