Friss időjárásjelentés

Időjárás előrejelzés Békés megyére és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Szeles, ám igen tavaszias napok állnak mögöttünk, megdöbbentő, és mindent elsöprő erővel támad már a tavasz Békés, és Csongrád megye térségében is, a pénteki napon már 15 fokot mutattak a hőmérők, ami bizony már az áprilist idézte.

Bizony egy éve például Békés megyének voltak olyan pontjai a reggeli órákban, ahol ezen a napon még -15 fokot mutattak a hőmérők, ilyen volt például Kaszaper térsége, megdöbbentő különbség.

A hidegfront szinte észrevétlenül már áthaladt hazánk térsége felett, inkább az északabbra fekvő tájakon fordult elő kisebb mennyiségű csapadék, Békés, és Csongrád megye térségébe mindössze pár csepp eső jutott, ami igen nagy gond, akár ismét komolyabb aszályos időszak következhet.

Az elmúlt egy évet tekintve mintegy 120-140 mm csapadék hiányzik a földből, ami rendkívül sok.

A hidegfront már távozott térségünkből, a kissé élénk északnyugati légmozgást szombaton már északi, és szombat estétől mérsékelt délnyugati váltja.Click To Tweet

A szombati napon Békés, és Csongrád megye szerte egyre inkább tisztul az égbolt, és a hidegfront mögött jelentősebben visszaesnek a hőmérsékletek, például míg pénteken 15, addig szombaton csak 9 fokos napi maximum érékekkel célszerű számolni, de ezúttal legalább a légmozgás mérsékelt marad.

A szombat éjszakai órákban a délnyugati széllel már egyre szárazabb, s melegebb légtömegek áramlanak térségünkbe is, vasárnap hajnalban még ugyan talaj mentén a hajnali órákban gyengén fagyhat, azonban ezután már az éjszakai fagyoktól is tartósan búcsút veszünk.

 

A sok napsütés garantált azonban felhőátvonulások előfordulnak majd, ennek ellenére csapadékkal nem kell számolnunk a hétvége folyamán Békés, és Csongrád megye térségében.

Vasárnap a tavasz ismét “erőre kap”, a hét utolsó napján megélénkül a délnyugati légmozgás, így ennek köszönhetően ismét erős felmelegedés kezdődik, a délutáni órákban ismét akár 15 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet Békés, és Csongrád megye szerte.

Hétfőn tetőzik a felmelegedés, ekkor már akár 16-18 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, majd ismét hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, de említésre méltó csapadék nem várható.

Így marad a korai tavasz, fokozódó aszállyal, aminek a magánemberek örülnek, a mezőgazdászok pedig már kevésbé.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.