Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

A szerdai, valamint csütörtöki napon visszatér a forróság Békés, Csongrád megye térségébe, szerdán 33, s csütörtökön már akár 35 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, hidegfront közeleg, s lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A Kárpát-medence, valamint Európa jelentős részét egy nagy kiterjedésű anticiklon uralja, s a légmozgás délkeleti, ennek köszönhetően rövid időn belül visszatér a forróság Békés, és Csongrád megye térségébe, de amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik.

Ennek oka az, hogy észak felől egy hidegfront éri el hazánk, majd Békés, Csongrád megye tájait, kiterjedt nagy területet érintő csapadékzónával ugyan nem kell számolnunk, azonban kisebb körzetekben jelentős csapadék hullhat a csütörtök késő délutáni, esti órákban.

Egy-egy hevesebb zivatar környezetében felhőszakadás, jégeső, sőt, viharos kifutószél is előfordulhat, és akár a pillanatok alatt viharossá fokozódó légmozgás fákat is kicsavarhat, és villanyvezetékekben is kárt tehet, ezért óvatosan a közlekedéssel Békés, s Csongrád megye útjain a csütörtök esti órákban, mert a baj könnyen bekövetkezhet.

A frontérzékenyek már a szerda esti órákban kellemetlen tünetekkel számolhatnak.

A front gyors mozgása miatt hamar elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, s az addigi délkeleti szél iránya fokozatosan északiba módosul, a front távozását követően alaposan visszaesnek a hőmérsékletek, és így míg csütörtök nappal akár 36 fokot is mérhetünk, pénteken már csak 28-30 fokot mutatnak majd a hőmérők Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló hétvége igazán nyáriasnak ígérkezik, sok napsütés, és 30-32 fok várható, és így aki erre a hétvégére időzítette nyaralását az jól döntött, mert sem front sem ciklon érkezése nem várható hétvégén.

Hétfőn ismét mérsékelt felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, s kedden azonban újabb hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, így tartósabb hőhullámtól nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.