Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Szinte hihetetlen az, amit a természet az utóbbi napokban művel, még 10 napja Békés, Csongrád megye szerte hóban taposhattunk, és szinte pillantok alatt tavasziassá vált időjárásunk jellege, lássuk is, milyen időjárás várható  a folytatásban.

Kissé eseménytelen, na de annál veszélyesebb időjárási elemek alakítják majd Békés, és Csongrád megye időjárását az előttünk álló napokban.

A képlet igen érdekes lesz, mert egy nagy kiterjedésű anticiklon épült ki térségünk felett, így ugyan sem frontok, sem ciklonok nem veszélyeztetik időjárásunk nyugodt, tavaszias jellegét, a veszélyes szó ezúttal annak köszönhető részben, hogy a szélcsendes időjárásnak köszönhetően egyre nagyobb teret nyernek a ködmezők.

A sűrű ködmezők napról-napra, és egyre nagyobb területen megmaradnak, a levegő minősége már most is kedvezőtlen, így az előttünk álló napokban sajnos jelentősen nő a szmogkoncentráció, ami nem jó hír az allergiásoknak, és légúti betegségben szenvedőknek.

Ennek tetejébe a köd mellé éjszakánként fagy társul, így közlekedési szempontból is kedvezőtlen napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

Azért jó hír is van, hiszen a nappali órákban tavaszias, nagyon kellemes időjárásban lehet részünk, ami igaz lesz egészen csütörtökig, vasárnap már akár 14 fokot is mérhetünk, ami február közepén ritkaság.

Sem említésre méltó csapadék, sem jelentősebb légmozgás nem várható, és a megfelelő öltözködés most nagyon fontos, éjszakák, és nappalok között nagyon nagy lesz a hőkontraszt, több mint 10 fok, és nagyon könnyű megfázni, ha az ember alul, vagy túlöltözik.

Komoly aggodalomra ad okot az, hogy a tartósan meleg időjárás miatt a növényekben megindul az élet, a télnek pedig még bizonyosan nincsen vége, így sajnos a friss hajtások, rügyek könnyen elfagyhatnak, ezt valamelyest korrigálják az éjszakai fagyok, egy biztos, hogy még nem jelenthetjük ki, hogy tavasz van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.