Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, Csongrád megyére szerdáig!

- Hirdetés

Az elmúlt hetekben kijelenthetjük, hogy nyárias időjárás uralkodott Békés, s Csongrád megye térségében sorra, napról, napra dőltek a melegrekordok s majdnem elértük a 30 fokot, azonban igen erős hidegfront érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szombat éjszaka az eddigi észnyugati légmozgás délibe módosult, tovább mérséklődött, Békés, Csongrád megye szerte sűrű pára, ködmezők képződtek, csípős reggelre ébredhettünk, 6 fokig süllyedtek a hajnali hőmérsékletek.

A szombatihoz hasonlóan még vasárnap is bőven 20 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, azonban sajnos örömünk nem tart sokáig, egy igen erős hidegfront éri el hétfőn hazánkat, így búcsút mondhatunk a szép időjárásnak, 36 órán belül több mint 10 fokot esnek vissza a napi maximum hőmérsékletek.

Hétfőn, a déli órákat követően északkeletibe módosul a légmozgás így hideg légtömegek érkeznek Békés,  Csongrád megye térségébe, de hétfőn még a front csak a Dunántúlon okoz majd csapadékot, de a lehűlés országszerte elkezdődik.

Így a jövő hét első napján a délutáni órákban már egyre inkább a felhőké lesz a főszerep, és még a hajnali órákban számítanunk kell ködmezők képződésével Békés, Csongrád megye tájain is, óvatosan az utakon.

A kedd reggeli órákra a hidegfront csapadékzónája  már eléri Békés, és Csongrád megye tájait, jelentősen megélénkül, szerdára pedig kifejezetten megerősödik az északkeleti légmozgás, rombolva hőérzetünket.

Összességében a front nem ígér túl sok csapadékot, 3-5 mm esővel számolhatunk, azonban a lehűlés már igen drasztikus lesz, s kedden már csak 10 fokon tetőznek a napi maximum értékek, sajnos a folytatásban sem várható melegedés, a front szerda estére elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét.

Csütörtökön, és pénteken már napsütésben gazdag, de igen hideg időjárás várható, és már csütörtökön a reggeli órákban faggyal is számolnunk kell, s igaz lesz ez pénteki napunkra is és a nappali órákban is már csak 10 fok alatti maximumok várhatóak, így nagyot fordul időjárásunk arculata.

Jelentősebb felmelegedés a jövő hét folyamán nem látszik körvonalazódni, barátságtalan hét vár ránk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.