Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére az ünnepi időszakra!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk igen változatos arcát mutatja majd az ünnepi időszak alatt, de sajnos pont a hétfői napon egy csapadékzóna érkezik, így az ajándékok átadása nem a fehér, havas táj asszisztálása mellet történik, lássuk a folytatást!

Enyhe, kissé élénken szeles éjszakán vagyunk túl, a délnyugati légmozgás segítségével még az eddiginél is enyhébb létömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, 4 fokra ébredhettünk, a mai napon a felhőké a főszerep, rövid ideig a Nap is megmutatja majd magát.

A sok felhőátvonulás ellenére vasárnap akár 9 fokig is emelkedhetnek a napi maximum hőmérsékletek, így időjárásunk kissé tavaszias jelleget ölt, a szél egész nap élénk tartományokban mozog majd, az esti, éjszakai órákhoz közeledve csapadék érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a hó teljesen elolvad.

Így a fehér karácsony reményei köddé válnak, a hétfői napon, főleg a reggeli, délelőtti órákban élénken szeles, hangulatromboló időjárással számolhatunk térségünkben, esővel fűszerezve.

A hétfő esti óráktól az eddig délnyugati légmozgást északnyugati, majd északkeleti váltja, így jelentős lehűlés kezdődik, kedden hajnalban már gyengén fagyhat a beáramló hideg légtömegek hatására, így az ünnepek idején nagyon óvatosan a közlekedéssel, a lehulló eső az útra fagyhat a kedd reggeli órákra!

A jövő hét első felében már az éjszakai fagyok is visszatérnek, a napi maximum hőmérsékletek is rendre 4 fok alatt maradnak, egyenlőre jelentősebb havazás nem látszik körvonalazódni Békés, Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.