-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére! Csalóka reggel!

A főcímben minden benne van, a késő esti órákban egy igen jelentős csapadékzóna képződött Békés, és Csongrád megyétől délre, ezt még ugyan megúsztuk, de lássuk a folytatást!

A hidegfront az esti órákban elérte térségünket, a szélirány fokozatosan északnyugatiba váltott, melynek következtében jóval hűvösebb légtömegek árasztottál el Békés, és Csongrád megye térségét.

16 fokra, és mérsékelten felhős égboltra ébredhettünk, az éjszakai csapadékot megúsztuk, azonban a szerdai napon kaptunk égi áldást eleget.

A csütörtöki nap, főleg a délelőtti órákban lehet részünk napsütésben, ami nem lesz zavartalan, folyamatosak lesznek a felhőátvonulások, visszafogott lesz a nappali felmelegedés, mindössze 22-23 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A déli óráktól egyre gyakoribbá válnak majd a felhőátvonulások, a napsütés egyre inkább háttérbe szorul, a délutáni órákban pedig ismét jelentősen nő Békés, és Csongrád megyében a záporok, valamint zivatarok képződési esélye.

Kisebb eséllyel ugyan, de csütörtök délután előfordulhat egy-egy hevesebb zivatar, vagy rövid ideig tartó felhőszakadás, mely kisebb területeket érinthet majd, a légmozgás a déli órákat követően fokozatosan megélénkül.

Óvatosan a délutáni órákban, zivatarok környezetében a szél hirtelen megerősödhet, vastagabb faágakat is leszakíthat, mely veszélyt jelenthet a közlekedőkre!

Pénteken sem sokat javul a helyzet, a hét utolsó munkanapján kellemetlen szeles, szakaszosan csapadékos időjárásra számíthatunk Békés, és Csongrád megye szerte, jelentős felmelegedésre a hét hátralévő részében nem számíthatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

175 Shares