Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igen csípős reggelre ébredhettünk, a mögöttünk álló hétfő éjszaka folyamán jelentősen megerősödött az északnyugati légmozgás, Békés, és Csongrád megye szerte szerte -3 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, lássuk, mi várható a folytatásban?

Az előttünk álló keddi napon még északnyugati légmozgás jellemzi majd térségünket, a délelőtti órákban még a napsütésé a főszerep, azonban a délutáni órákban már a felhőké a főszerep élénk lesz a légmozgás, mindössze 2 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye tájain.

Az esti órákhoz közeledve az északnyugati légmozgás nyugatiba módosul, és jelentősen megerősödik, az éjféli órákhoz közeledve viharossá fokozódik, így a kedd éjszaka közlekedési szempontból igen veszélyes lesz, akár 65-70 km/h széllökések is befuthatnak, ekkora széllökések vastag ágakat is leszakíthatnak.

A kedd éjszakai órákban kisebb csapadékzóna is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és vegyes halmazállapotú csapadék várható, havas eső, hó, és sajnos kisebb területeken ónos eső is előfordulhat.

A szerda hajnal már fagymentesnek ígérkezik, de továbbra is a felhőké lesz a főszerep, a légmozgás igen élénk marad, csak a szerda délutáni órákhoz közeledve mérséklődik.

A szerda délutáni órákhoz közeledve az addigi nyugati légmozgást délnyugati váltja, jelentős melegedés következik be Békés, és Csongrád megye térségében, csütörtökön már akár 8 fokot is mérhetünk.

A felmelegedés sajnos csak átmeneti, szombattól erős lehűlés jelei látszanak körvonalazódni, vasárnap akár havazás is érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.